DS Lita....

Go down

DS Lita....

Poste by Vidar on Tir 15 Jul - 16:47:49

Bygd i Danzig, Tyskland i 1890. Tidligere navn: "Hela", senere omdøpt til "Freiderich Fischer" fram til 1902. "Steinar" fram til 1936.Før krigen: Levert i 1890 fra D.W.Klawitter i Danzig som "Hela" til Dantziger & Skôllin. I 1902 fikk den navnet "Steinar" og gikk til Kristoffer Høgh Hervig i Haugesund i 1903. Brukt som sildebåt til 1936. Solgt til Martin Clausen, Haugesund i 1936 til 1944.Gikk på grunn ved Langholmen 31. januar 1944, der den gikk ned og hviler på bunnen 35-39 meters dyp. Man kommer ned på vraket på ca 28 meter, via line.DS Lita er et vernet kulturminne. Iflg Kulturminneloven sier at skip som det er mer enn 100 år siden det ble bygd, er vernet.
Nede ved vraket er det skiltet.

Åfjord Froskemannsklubb er faddere for Lita og er utnevnt av NTNU - Vitenskapsmuseet. Lita ble skiltet av ÅFK i samarbeid med NTNU - Vitenskapsmuseet 10. april 2010.Bilder av DS Lita fra 2.verdenskrig:

Kilde: Erling Skjold


Kilde: Erling Skjold


Kilde: Erling Skjold


Kilde: Erling Skjold

I samarbeid med Vitenskapsmuseet, arrangerte ÅFK et vrakseminar der alle klubbene som er med på skiltprosjektet NTNU Vitenskapsmuseet deltok.
På seminaret var også Nils Aukan, en av landets beste fotografer. Bladet Dykking sendte sin representant Christian Skauge, og laget en reportasje om DS Lita i desemberutgaven i 2010.


Artikkelen fra vrakseminaret kommer i en senere utgave av bladet.

Vi hadde besøk fra Kristiansund Sportsdykkere, Ørland Froskemannsklubb, Trondheim Froskemannsklubb, Folla Dykkeklubb og en gjesteopptreden fra våre medlemmer som også er medlemmer i Leksvik Dykkeklubb.

DS Lita er et populært vrak blandt sporsdykkere, siden vraket ligger inne i ei vik inne i Stoksund.
Har du lyst å besøke vraket, gjerne gi en tilbakemelding om hvordan forfatningen er eller om du trenger skyss til dykkestedet.
Vidar
Vidar
Rescue Diver
Rescue Diver

Antall Innlegg : 64
Age : 43
Bosted : Namsos, Norway
Registration date : 10.04.2008

Vis Medlemmets Profil

Til Toppen Go down

Til Toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet